A jeruzsálemi Hádászá Éjn Kárem kórházban tartotta esküvőjét egy ortodox pár. A vőlegény édesapját a koronavírus osztályon kezelik, de a család nem akarta kihagyni őt a szertartásból.

A guri hászid udvarhoz tartozó férfit szeptember vége óta kezelik az intézményben, ahova a világjárványt okozó vírus szövődményeként fellépett légzési nehézségekkel került. Mivel állapota továbbra sem javult, a család a Jád Ávráhám nevű szervezethez fordult segítségért. Ez a szervezet gyakran lép fel közvetítőként a kórházi szakértők és a családok között, amennyiben utóbbiaknak különleges kívánságaik vannak. Jelen esetben az volt a kérés, hogy tegyék lehetővé, hogy a fiatal pár a kórház udvarán köthesse össze az életét. A Jád Ávráhám vezetői, Simon Braun és a fia, Hezki továbbította a kérést a kórház illetékeseinek, akik azonnal beleegyeztek, hogy a nehézségek és kihívások ellenére igyekeznek eleget tenni a kívánságnak.

„Ennek az aradi családnak a kívánsága mindannyiunkat meghatott” – mondta az érintett kórházi osztály vezető nővére. – „Mindössze annyit szerettek volna, hogy az apjuk, egy 56 éves koronavírusos beteg valahogyan részt vehessen ezen a csodálatos ünnepségen.” A családtagok természetesen betartották a kormányzati előírásokat: limitált volt a résztvevők száma, és mindenkinek maszkot kellett viselnie. „A Jád Ávráhám a kórházi személyzettel együttműködve sokat dolgozott azon, hogy ez az esküvő létrejöhessen” – folytatta a főnővér – „és ma délután mindannyian könnyes szemekkel néztük, ahogyan a vőlegény érzelmektől fűtve integet apjának az udvarból. Az apa saját kórházi ágyából követte az eseményeket, a kórházi személyzet és a Jád Ávráhám önkéntesei pedig mindvégig mellette voltak. Minden esküvői áldást hallott és szem nem maradt szárazon, amikor a családtagok mindegyike áldásokat és jókívánságokat mondott a mikrofonba.”

Zeev Rothstein professzor, a kórház igazgatója elmondta: „Csakis a Hádászá kórházban kerülhet sor ilyen érzelmekkel telített eseményre. Lehetővé tettük a családfő számára, hogy végignézze fia esküvőjét, sőt, súlyos betegsége ellenére részt is vegyen rajta. Ez az esemény különleges módon példázza a Hádászá kórház dolgozóinak elkötelezettségét. Ezt az esküvőt senki nem fogja elfelejteni.”

zsido.com

Forrás: Arutz7