Az első helyezett Kinerettel szemben a Negev-sivatag fővárosának is nevezett Beer Sevában kialakított vízfelület mesterséges tó, és elsősorban az emberek kikapcsolódását hivatott szolgálni.

A 9.1 hektár alapterületű tó körül 60 hektáron alakítanak ki zöld területet. A közeljövőben megkezdődik a fák telepítése, egy szórakoztató- és rekreációs központ felépítése, illetve létrehoznak túra- és kerékpárútvonalakat is. A tavat az elmúlt napokban töltötték fel vízzel és több ezer halat telepítettek bele.

Miután az egész projekt elkészül, a Beer Seva-i tóból válhat Izrael egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A sivatagi város számára a tó egy új kikapcsolódási helyszínt, kulturális központot és zöld szigetet jelent. Hamarosan lakónegyedeket is építenek a tó közelében.

“Ez a beruházás a Beer Seva-i Folyó Park legfontosabb része. A hatalmas tó kikapcsolódási lehetőséget nyújt a metropolisz minden lakója számára. A környékén éttermek, kávéházak nyílnak majd, és helyet szánunk különböző kísérleti projekteknek is. A hosszú távú tervünk az, hogy a várost kelet-nyugati irányba egy folyó vágja ketté, hasonlóan az Egyesült Államokban található Phoenix és San Antonio városokhoz. Ha ez megvalósul, hatalmas változás elé néz Beer Sevá, és Izrael egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává válik” – mondta Ruvik Danilovics, a város polgármestere.

zsido.com

Forrás: Jewish Press