Az izraeli katonát fejbe lőtte egy 16 éves terrorista Hevronban. Az orvosok hosszú heteken át harcoltak az életéért, és miután csodálatos módon túljutott az életveszélyen, megkezdődött a rehabilitáció embert próbáló folyamata.

A Kikár Sábát internetes magazinnak adott interjújában a Kfir egység harcosa, az észak-izraeli Kármielben lakó Jigál Chájim Legátivi háláját fejezte ki azoknak, akik a felépüléséért imádkoztak, és elmagyarázta, hogy felépülése olyan csoda, mely teljes mértékben ellentmond az őt kezelő orvosok jóslatainak. „A kórházakban töltött időszak nagyon nehéz volt. A jeruzsálemi Hádászá Éjn Kárem kórházban másfél hónapig voltam lélegeztető gépen és altatásban, majd máshova szállítottak át további kezelésre. Lassan javult az állapotom, és Istennek hála, ma már úgy járok-kelek, mint mindenki más.” Ezután hozzátette: „Nagy rabbik azt mondták nekem, hogy azért, mert megtartottuk a smitát, az Örökkévaló segítségével túl fogom élni, és minden rendbe jön. Ez nagyban támogatta az egész családot, reményt és erőt adott a folytatáshoz”.

A sebesülés előtt
A sebesülés előtt
Legátivi arról a momentumról is beszámolt, amikor magához tért a mesterséges altatásból: „Amikor a kórházban felébredtem, a családom ezzel fogadott: ’El se tudod képzelni, hányan látogattak meg, és hányan imádkoznak érted az egész világon!’ Fogalmam sem volt róla, hogy mennyi ideje voltam a kórházban, vagy, hogy mit keresek ott egyáltalán… de lassan mindent megértettem.”

Amikor már magánál volt, de beszélni még nem tudott, akkor is kommunikált a környezetével: „Amikor embereket láttam, a kezemmel jeleztem nekik, és azt kérdeztem, raktak-e már aznap tfilint. Ha valaki azt jelezte vissza, hogy nem, akkor azt üzentem neki, hogy igyekezzen, és tegye fel, amint lehet. Az egész időszak általános lelki megerősödést hozott a számomra, a családomnak és a barátaimnak is… Szeretném megköszönni az egész zsidó népnek szerte a világon, hogy imádkoztak a gyógyulásomért.”

Eljegyezve
Eljegyezve
Az előző héten a család az életben maradását ünneplő, hálaadó összejövetelt szervezett. Az emelkedett hangulatú esemény örömteli fordulatot vett, amikor az ünnepelt megkérte barátnője kezét.

Forrás: Kikár Sábát