Jomá 87 – Napi Talmud 550 – Hogyan kell bocsánatot kérni?

A rossz sorsú #cádik szerencsés, a jó sorsú #rásá szerencsétlen, hiszen a túlvilágon kompenzálva lesznek. Aki embertársa ellen vétett, annak ki kell engeszte…

A rossz sorsú #cádik szerencsés, a jó sorsú #rásá szerencsétlen, hiszen a túlvilágon kompenzálva lesznek. Aki embertársa ellen vétett, annak ki kell engesztelnie. A #bocsánatkérés -t háromszor kötelező megkísérelni. Mikor kell mondani a #bűnvallomás -t #jomkipur napján? Hány ima van jomkipurkor? Mikor kell mondani a #neila imát?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/yoma-87

—————————————————-

Jomá (A nap, „Az Engesztelőnap”) –ֵ יומא Jom Kipur napjának istentiszteleti rendje a Szentélyben; az e napon tartandó böjt szabályai, illetve az e napon elmondandó imák. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 8 fejezet; a Toszeftában 4 fejezet; a Baibloniai Talmudban 88 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2. Befejezés: 2027. június 7. Helyszín: Óbudai Zsinagóga (1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: talmud@zsido.com Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #cádik #rásá #bocsánatkérés #bűnvallomás #jomkipur #neila