Az amerikai elnök lánya a Twitteren tett közzé fotót az eseményről.

„A peszách idején megemlékezünk az egyiptomi kivonulás jelentőségéről, és megünnepeljük azt a szabadságot, amit napjainkban élvezhetünk! #ChagPesach” – írta bejegyzésében Ivanka Trump. Az amerikai elnök lánya idén a Fehér Házban ünnepelt a családjával együtt, adta hírül a The Jerusalem Post.

A Fehér Házban mostanra tradícióvá vált a pészách alkalmából tartott ünnepség. Elsőként 2009-ben, Barack Obama elnök ideje alatt rendezték meg az eseményt. A The Washington Post értesülései szerint idén a Ház Indian Treaty Room nevű termében tartották meg az ünnepséget, Donald Trump amerikai elnök részvétele nélkül.

Ahogy arról korábbi írásainkban is beszámoltunk, Ivanka és férje, Jared Kushner három gyermekükkel – Arabellával, Joseph-el és Theodore-ral – rendszeresen megtartják a zsidó ünnepket. Tavaly decemberben Ivanka olyan fotót tett közzé a közösségi médiában, amelyen közösen gyújtotanak gyertyát hanuka alkalmából, februárban sábáti vacsorán látták vendégül az elnök embereit washingtoni otthonukban.

zsido.com