Kitették a fotóját, fenyegetik, pedig még az sem tudható, hogy izraeli oldalról érkezett-e a lövés.

Egy sorköteles szolgálatát évekkel ezelőtt letöltő és azóta civilként élő izraeli nőt vádolt meg az arab média azzal, hogy agyonlőtt egy gázai ápolónőt a határkerítés környékén zajló incidensek során. A nő neve és fényképe minden arab médiafelületre eljutott, és azóta folyamatosan kapja a fenyegető üzeneteket. A Hámásznak sikerült rábukkannia egy régi, még a kötelező katonai szolgálata idejéből származó, egyenruhás fotóra is, melyet úgy állítanak be, mintha az utóbbi hetekben készült volna a gázai határon. Rebecca az Egyesült Államokból vándorolt Izraelbe, 18 évesen két évig katonai szolgálatot teljesített, majd leszerelt.

Az álhírt először megjelentető „Freedom for Gaza” oldal nem kért elnézést a hamis vádakért, ellenben minden, egykor a Cáhálba besorozott katonát „ártatlan palesztin nők és gyermekek meggyilkolásával” vádolt meg. A Facebook számos bejelentés ellenére sem volt hajlandó törölni a kifogásolt bejegyzést.

A lelőtt ápolónő ügyében a hadsereg vizsgálatot rendelt el. Ebből az derült ki, hogy nem szándékos lövés érte. Egy később előkerült videóban az ápolónő elmondja, hogy élő pajzsként vonult ki a határra, illetve eldob egy könnygázgránátot is. Egyértelmű, hogy a Hámász szándékosan vezényel nőket, időseket és gyerekeket a határra, mert halálukból akar profitálni. Egyelőre az sem igazolt, hogy az izraeli oldalról érkezett a lövés, mely eltalálta az ápolónőt, hiszen a gázai terroristák is lövik az izraeli katonákat tűzfegyverekkel.

Rebecca mindenesetre az internet nyilvánosságához fordult, és videóüzenetet jelentetett meg, melyben a következőket mondja:

„Rebecca vagyok, az a lány, akinek a fotójával elárasztották a Facebookot. Szeretnék elmondani valamit. A Freedom for Gaza oldal folyamatosan hazugságokat terjeszt Izraelről, és gyűlöletet kelt. Náluk az Iszlám Dzsihád által ártatlan civilekre kilőtt rakéta hírével kívánnak jó reggelt, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetét pedig trágár szavakkal gyalázzák. Minden eszközzel a terrorizmust dicsőítik.

Rólam is közöltek egy fényképet, és azt, hogy én vagyok az az izraeli katona, aki lelőtt egy gázait. Ennek következtében életveszélyes fenyegetések százait kapom, melyekben nekem és a barátaimnak is halált ígérnek.

Az igazság az, hogy tanár vagyok, és évekkel ezelőtt befejeztem a katonai szolgálatomat. Ha ezek az emberek valóban a gázai lakosokért aggódnának, akkor a Hámász ellen szerveznének tüntetéseket, nem pedig a fotómat felhasználva terjesztenének hazugságokat a Facebookon.

zsido.com

 

Forrás: Jewishpress

Megszakítás