Néhány napon belül kétszer is lecsapott az izraeli légierő szíriai területen lévő dzsihadista csoportokra, amelyek észak-Izraelre lőttek ki rakétákat. A támadások mögött Irán áll.

Katonai források közölték, hogy négy vagy öt férfi volt az autóban, amit kilőttek, ahhoz a sejthez tartoztak, amelyik az Izrael elleni támadásokat végrehajtotta. Legalább 4-en meghaltak a rajtaütésben – mondta egy izraeli katonai tisztségviselő. A légicsapás 15 kilométerre volt a hátártól a Golán-fennsík szíriai oldalán. Az egész terület a szíriai hadsereg felügyelete alatt van, tehát Izrael határozott álláspontja szerint felelősek az onnan kiinduló támadásokért, azzal együtt, hogy magát a terrorista sejteket Iránból vezénylik – hangsúlyozta egy magasrangú izraeli katonai forrás.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a légicsapással kapcsolatban közölte, ha valaki Izraelre támad, az nem úszhatja meg a válaszcsapást. Hozzátette: nem céljuk a helyzet további eszkalálódása, de a biztonságpolitikájuk változatlan ebben a tekintetben – olvasható a jpost.com cikkében.

A korábban szíriai területről Izrael felé kilőtt rakéták közül kettő lakatlan területen, kettő pedig a Galilea régióban csapódott be.

 

Kép: jpost.com