Az eseményre készült darabok tervezői bebizonyították: a vallásos zsidó nők is kiemelt figyelmet kapnak a divatvilágban.

Modest Fashion Day névvel tartottak divatbemutatót Jeruzsálemben, ahol több száz érdeklődő előtt mutatták be közel 20 ruhatervező darabjait – olvasható a Ynetnews honlapján. A nagyszabású rendezvény modelljei a hétköznapi viselet és estélyi ruhák mellett a menyasszonyi öltözet legkülönlegesebb darabjait is felvonultatták a kifutón.

Az egyik legnépszerűbb izraeli márka tervezője, Hagit Or-Agassi elárulta, munkássága során mindig arra törekszik, hogy a legújabb trendeket korszerűen párosítsa a zsidó vallási előírásokkal. Ezért többnyire a fedett vállak, hosszú ujjú felsők és zártnyakú darabok jellemzik elkészült kollekcióit. „Ami nagyon furfangos és fontos a munkánkban, az az, hogy a divatot vallási szabályokhoz kell igazítanunk” – mondta a Bianconero nevű márka tulajdonosa.

Miri Beillin, ortodox divattervező szerint jó hír, hogy a nemzetközi trendek mostanság kedvező környezetet teremtenek a visszafogottabb stílust követő hölgyek számára is, továbbá egyre többen keresik a szolidabb vonalakat.

„A trend mostanság igazán visszafogott, ezért egyre többen érdeklődnek irányunkba. Nagyon érdekes azt látni, hogy a kis közösségünkön kívülről is eljönnek emberek, hogy az erkölcsös öltözködéshez tartozó darabokból vásároljanak” – mondta a hölgy, aki szerint az ilyen jellegű események segítenek azoknak a vallásos, de divatszerető nőknek, akik a hétköznapok során gyakran kénytelenek maguk átszabni ruháikat, hogy azok megfeleljenek a szabályoknak.

A jeruzsálemi bemutató résztvevői rendkívül pozitív véleménnyel nyilatkoztak a sajtónak. Lital Alfassi a Reuters riporterének elmondta, lenyűgözték a magas minőségű, trendi darabok. „Szerintem a divat nagyszerűsége, hogy nem ugyanúgy öltözködünk, másképp nézünk ki és ez egy gyönyörű módja az önkifejezésnek” – fogalmazott az elégedett résztvevő.

zsido.com

Képek forrása: Ynetnews