Sarah Idan már többször kiállt a zsidó állam mellett.

A szépségkirálynő a Twitterre posztolta ki, hogy az iraki hatóságok elakarják venni az állampolgárságát. Az Egyesült Államokban élő fiatal nő két hete Izrael mellett szólalt fel az ENSZ-ben – írja a Jerusalem Post.

Idan Genfben az ENSZ Menekültügyi Bizottsága előtt szólalt fel Izrael mellett egy másik beszédében pedig kifakadt Irak emberjogi sértései ellen. A Kaliforniában élő szépségkirálynő 2017-ben azzal okozott felháborodást, hogy együtt szelfizett Miss Izraellel.

Egy másik Tweetben Miss Irak külön felszólította Trump elnököt, hogy akadályozza  meg, hogy elvegyék az iraki állampolgárságát.

Sarah Idan 2017-ben — az iraki országos szépségverseny győzteseként — családjával együtt kénytelenné vált elhagyni bagdadi otthonát, amiért közös fotót osztott meg Izrael szépével a Miss Universe versenyen. A történtek ellenére Idan hat hónappal később a zsidó országba érkezett, ahol biztonságban találkozhatott újra izraeli társával, Adar Gandelsmannal. A bátor iraki lányt a helyiek hősként fogadták.

 

Forrás: neokohn.hu 

 
Megszakítás