Arra szólította fel az arabokat, hogy égessék el az argentin sztár mezét, ha pályára lép Izraelben.

A FIFA  megbüntette a palesztin futballszövetség vezetőjét – írja tudósításában a Jewish Telegraphic Agency. A nemzetközi futballszervezet etikai bizottsága úgy ítélte meg, hogy Jibril Rajoub erőszakra hívott fel akkor, amikor a következőt nyilatkozta a nyár elején: „Arra kérjük Messit, hogy ne lépjen pályára Izrael ellen. Ha mégis játszana, mindenki égesse el a mezét. Ha mégis játszana, kampányt fogunk indítani az Argentin Szövetség ellen. Messinek nagyon sok rajongója van az arab és muszlim világban, mindenkit arra kérünk, hogy égesse el a mezét, a posztereit és mindent ami vele kapcsolatos, ha pályára lép.”

Az eset még a világbajnokság előtt történt, amikor az argentin válogatott Izraelbe utazott volna felkészülési meccset játszani. A fenyegetés hatására az argentin szövetség lemondta a barátságos találkozót. Az Izraeli Labdarugó Szövetség azonnal bejelentette, hogy hivatalos panaszt tesz az ügy miatt a FIFA-nál.

A Svájcban székelő szervezet Izraelnek adott igazat, ezért a palesztin szövetség vezetőjét egy évre felfüggesztette, valamint 20 ezer dollár megfizetésére kötelezte.

zsido.com

Megszakítás