Gyakorlatilag tüntetést tartottak az intézményben a pár héttel ezelőtti gázai konfliktus idején és fizikai inzultus ért egy zsidó tanárt.

A neve elhallgatását kérő tanár a Jewish Newsnak elmondta: az egész iskola tele volt palesztin zászlókkal, a diákok mind azt kezdték kiabálni, hogy “Szabad Palesztinát!”. Eleinte azt hitte, hogy ez az összes tanárnak szól, de aztán rájött, hogy ez neki és más zsidó tanároknak van címezve – írja  alap.

Ezután a diákok azon versenyeztek, hogy ki tudja a legtöbb „Szabad Palesztinát!” feliratú matricát a hajára és a ruhájára ragasztani. Sírva fakadt, nem tudta megtartani az óráit – mondta el a tanárnő a lapnak.

Állításuk szerint az iskola vezetése semmilyen támogatást nem nyújtott az esetet követően. A tanári szakszervezetet is bírálták, amiért e-mailben arra buzdította tagjait, hogy vegyenek részt egy palesztinbarát tüntetésen, miközben nem ítélte el az antiszemitizmust.

A leginkább érintett tanárnő felmondott, de egyáltalán nem akarták marasztalni.  A szakszervezet legalább 25 tagja, valamint három hivatalos képviselője lépett ki február óta ebből az iskolából és a szakszervezetet is egyre többen hagyják ott, mert semmit nem lép az ügyben.

Egy korábbi tag elmondta: kénytelen volt kilépni, mert Izraelt támogató zsidóként elszigetelték a szervezetben. A szakszervezet egy korábbi közleményében azt írta: megdöbbentőnek tartják a zsidó közösséget ért legutóbbi támadásokat, és továbbra is szolidárisak lesznek mindazokkal, akiknek rasszizmussal és elnyomással kell szembenézniük.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com