Egy 8 hónapja meggyilkolt rabbit fotóját használta fel propagandára a Palesztin Hatóság.

A Palesztin Információs Központ twitter közleménye szerint „szélsőséges telepes fiatalok egy palesztin fiúra támadtak Hevron közelében”. A mellékelt fotón néhány maszkos férfi, illetve Ráziel Sevách rabbi látható. A rabbit nyolc hónapja lőtte agyon egy arab merénylő, miközben hazafelé vezetett a somroni Chávát Giládba. A rabbit otthonában felesége és hat gyermeke várta. A tettest elfogták, házát lerombolták. A palesztin kormány azonnal jelentős havi ellátást ítélt meg a gyilkos családjának, és új házat ajándékozott nekik. Ezt követően tudatták, hogy „népünk egységes, és nem felejti el mártírjait, akik Palesztináért áldozták életüket”.

A Palesztin Autonómiát irányító Fatah (PFSZ) mozgalom akkor cinikus híradást közölt a támadásról, majd hivatalos közleményben üdvözölték “a palesztin nép felkelését Jeruzsálemért”. Most pedig azzal vádolták meg a rég halott férfit, hogy egy arab gyerekre támadt. A híradásra nem más, mint Sevách rabbi özvegye, Jáel válaszolt: „Tudják, mi a vicces? Ez az ember a férjem, akit maguk gyilkoltak meg! Undorító!”

Egy másik izraeli így reagált: „Reméljük, nem tartóztatják le erőszakos cselekedetért, a gyülekezési jog megsértéséért, garázdaságért, vagy emberi élet veszélyeztetéséért. Vagy akár el is jöhetnek érte, holtbiztos alibije van…”

„Aznap este nyolc óra körül egy autóból tüzeltek a férjemre. A nyakán találták el. Még fel tudott hívni. ‘Meglőttek, hívd a mentőket’ – mondta a telefonba. Még mindig sokkban vagyok és elborzaszt, hogy milyen könnyűszerrel mészárolnak le minket” – emlékezett vissza a történtekre Jáel.

zsido.com

Forrás: Jewishpress

Megszakítás