A kelet-német tartomány kormányzóját zavarta a kóser ételek hiánya – ezért kezdeményezte a helyi kedvenc fogás reformját.

Nem kell sokat várniuk a német zsidóság tagjainak arra, hogy számukra is elérhetővé váljon a népszerű türingiai kolbász kóser változata. A csemegét hamarosan, az idei Ros Hásáná és Jom Kipur közé eső októberi weimari hagymafesztiválon mutatják be a nyilvánosságnak – olvasható az Arutz Sheva honlapján.

Az újításban közreműködő Elmar Warner nyilatkozata szerint az első hivatalos kóstolón Bodo Ramelow, Türingia kormányzója fog enni az ételből, aki maga kezdeményezte az étel elkészítését. Werner, aki amúgy nem zsidó származású, elárulta, hogy a kormányzó korábban azt mondta: „sajnálja, hogy semmi kóser sem elérhető Türingiában” és ezután kereste fel őt.

A férfi egy weimari hentessel, Wolfgang Jens Blassel vette fel a kapcsolatot, hogy kidolgozzák a kóser kolbász receptjét. A közkedvelt csemege új változata borjú- és csirkehúsból készül, titkos fűszerkeverékkel kecskebélbe töltve. A hozzávalókon túl pedig természetesen az eszközöket is a rabbinikus előírásoknak megfelelően, rabbinikus felügyelettel válogatták ki.

zsido.com

Kép forrása: www.bahn.de