Vádemelés vár egy 20 éves amerikai fiúra és egy 23 éve lányra, akik horogkeresztet és antiszemita szövegeket mázoltak zsidó érdekeltségű üzletek és más ingatlanok falára Ohio államban.

A fiút két hete tartóztatták le etnikai félelemkeltés és rongálás vádjával. A lányt pár napja fogták el, hasonló váddal – írja a jpost.com. A hírek szerint egy 16 éves lányt is elfogtak, akinek köze lehet az incidenshez, ő a fiatalkorúak bírósága elé került.

University Heights város rendőrsége elítéli az antiszemitizmust és az etnikai megfélemlítést, zéró toleranciát alkalmaznak az ilyen esetekben – közölték. Cleveland elővárosában júliusban is több épületre festettek hasonló feliratokat.

Az egyik megrongált épületben van a Waxman Torah Center és egy másik oktatási intézmény is, mindkettő ki van írva, tehát egyértelmű célpontok. A horogkeresztet egy Friedman, Leavit & Associates nevű könyvelőiroda falára festették, ami 30 éve működik ezen a helyen. Került még gyalázkodó graffiti egy kóser hentesboltra és egy szupermarketre is.

zsido.com

Kép: jpost.com