Jehuda körzet katonai bírósága életfogytiglani börtönbüntetésre és 1.75 millió sékel (127 millió Ft) kártérítés megfizetésére ítélte azt a fiatalkorú arab terroristát, aki ez év januárjában saját otthonában, gyermekei szeme láttára késelte halálra a 38 éves Dafna Meirt a Hevron és Beer Seva között fekvő Otniélben.

A bíróság az elkövetés kegyetlenségével és a tettes kíméletlenségével indokolta a legsúlyosabb ítélet kiszabását, továbbá javasolta, hogy a későbbiekben se csökkenthessék a büntetést, azaz a gyilkos élete végéig rács mögött maradjon.

A merénylet idején 16 éves fiatal, – akinek nevét életkora miatt nem hozták nyilvánosságra – elismerte tettét, és elmondta, hogy a gyilkosság után nagyszülei házában rejtőzött el, majd továbbállt, miután egy focimeccs miatt összeveszett 11 éves öccsével. A hadsereg néhány napnyi kutatás után tartóztatta le egy Otnielhez közel fekvő arab településen. A terrorista családja örömét fejezte ki a merénylet kapcsán, apja büszkeségének adott hangot “fia mártírrá válása alkalmából”.

21

“Harcolt velem, de én addig döfködtem bele a kést, amíg már nem tudtam kihúzni a testéből, és láttam, hogy valaki közeledik. Ezután hazarohantam, majd leültem és megnéztem egy szaudi filmet. Bosszút akartam állni az izraelieken. Tudtam, hogy én is megsérülhetek a támadás során, de hittem benne, hogy Allah majd megsegít” – mondta a terrorista.

Forrás: Arutz7