Szabadság, zsidóság, külpolitika – ez az új portál mottója, melynek főszerkesztője: Seres László.

A lap elindulását bejelentő cikkében Seres László ezt írja: „A Neokohn új, független, konzervatív-liberális hír- és véleményportál, amely a magyar médiában nemigen hangsúlyozott, de a szó szoros értelmében életfontosságú világpolitikai – és persze főbb hazai – eseményeket és folyamatokat hozza közel önhöz, és azt elemzi, hogyan függ össze mindez a mi itthoni életünkkel. Túllépünk a politikai szekértáborok hazai fogyasztásra szánt logikáin. Elveink, értékeink vannak, amelyeket szeretnénk önökkel megosztani.” 

Majd így folytatja: „Hiszünk az egyén szabadságában, a piacgazdaságban, a demokráciában és a joguralomban. Éppen ezért jobb ötletnek tartjuk a nyugati civilizációt bármi másnál, amit előtte kitaláltak. Azt szeretnénk, hogy Európa ne váljon se Eurábiává, se Putyin érdekszférájává, ezért támogatjuk a Nyugat két fő bástyáját, az Egyesült Államokat és Európát.”

Az új lap abból a belátásból indul ki, hogy a zsidóság és a nyugati világ sorsa szorosan összefügg. Ezzel kapcsolatban Seres leszögezi: „A Neokohn a zsidó közösség értékeit, érdekeit szem előtt tartó portál, de természetesen nem csupán zsidó olvasókra számítunk. Nemcsak a hazai zsidóság szempontjából tartjuk létfontosságúnak Izrael, a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának sorsát, annak nyomon követését, hogyan küzd meg a zsidó állam naponta saját és így: a nyugati civilizáció egészének fennmaradásáért.”

Szerkesztőségünk sok sikert kíván az új portálnak.

zsido.com

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

 

Megszakítás