Nagy-Britannia, Ausztria és Románia után Németországban is jóváhagyták a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség definícióját.

Hivatalosan is elfogadták Németországban az antiszemitizmus nemzetközi fogalmát múlt hét szerdán – közölte az Arutz Sheva. A lépés célja, hogy a jövőben hatékonyabban vehessék fel a küzdelmet a gyűlöletbűncselekmények elkövetőivel szemben.

A Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség (International Holocaust Remembrance Alliance) által alkotott meghatározás egyik része szerint az antiszemitizmus a zsidó emberek olyanfajta megítélése, ami gyűlöletben nyilvánul meg. A szóbeli és tettleges antiszemita megnyilvánulások zsidó és nem zsidó egyénekre irányulnak, és/vagy javaikra, zsidó közösségi és vallási intézményekre.

A definíció alapján az Izrael-ellenességen alapuló zsidók elleni támadások szintén antiszemitizmusnak minősülnek, ahogy az is, ha valaki tagadja a zsidóság jogát ahhoz, hogy saját országa legyen.

Korábban az Európai Parlament is arra kérte a tagállamokat, hogy fogadják el a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség definícióját. A lépést Nagy-Britannia, Ausztria és Románia már megtette.

„Mi németek nagyon éberek vagyunk, amikor az országunkat növekvő antiszemitizmus fenyegeti” – jelentette ki Thomas de Maizière német belügyminiszter a definíció jóváhagyását követően. „A történelem világossá tette számunkra, hogy milyen borzalmakhoz képes az antiszemitizmus vezetni” – tette hozzá, amikor az intézkedés szükségességéről nyilatkozott.

zsido.com

Kép forrása: Arutz Sheva