Több magas rangú katonai vezető mellett Izrael elnöke is részese volt a megható pillanatoknak.

Harcokban elesett izraeli katonák gyermekei gyűltek össze Jeruzsálemben, hogy közösen ünnepeljék felnőtté válásukat az izraeli hadsereg (IDF) özvegyekért és árvákért felelős szervezetének támogatásával – adta hírül nemrég a JNS.

A 12 és 13 év közötti fiatalok az ünnepség előtt találkoztak a hadsereg főrabbijával is, aki személyesen adta át számukra a ceremóniához szükséges eszközöket.

“Egy gyermeknek szüksége lenne rá, hogy erre az útra édesapja kezével a vállán induljon el és az ő jelenlétében váljon felnőtté” – mondta Shlomi Nahumson, a szervezet igazgatója. “Az édesapáikat ugyan nem tudjuk visszahozni számukra. De a kezeinket rá tudjuk tenni a vállaikra, hogy tudják: nincsenek egyedül és nagyra értékeljük azokat az áldozatokat, amiket a szüleik vállaltak” – tette hozzá.

Az eseményen többek között Reuven Rivlin izraeli elnök is felszólalt, valamint Staff Gabi Eizenkot vezérkari főnök és Avigdor Liberman védelmi miniszter is részt vett a rendezvényen több másik magas rangú katonatiszt társaságában.

“Tudom, hogy ti is mindannyian a reménység forrásai lesztek majd, hogy a világ egy jobb és békésebb hellyé váljon” – mondta beszédében Rivlin. “Továbbra is veletek maradunk majd, ahogy tovább nőtök és a családjaitok mellett Izrael népét is büszkévé teszitek” – tett ígéretet az izraeli elnök.

 

zsido.com

 

Képek forrása: JNS

 

 

 

Megszakítás