A TEV javaslata Cser-Palkovics András és a székesfehérvári közgyűlés számára.

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) helyesli a Hóman Bálintnak tervezett szoborállítás leállítását. De egyben felkérjük Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét, hogy járjon elő az egész ország számára példamutató döntéssel, és adjon helyet annak az emléktáblának, amelynek tervét a közleményünkhöz csatoltunk.

Nem lehet ugyanis engedni annak a tendenciának, amely a XX. századi embertelen tömeggyilkosságot, a holokausztot tevőlegesen előidéző egykori politikusoknak és szerencselovagoknak állít mementót, a szellemi tevékenységükre hivatkozva. Mindezt ráadásul úgy, hogy a hivatkozott szellemi teljesítmény mellett, nincs hangsúlyozva az erkölcstelen politikai tevékenység. Ezzel ugyanis az eddig is sok tragédiát látott magyar nemzet újabb veszélynek, a tudatlanság általi bűnbeesés veszélyének van kitéve. Sose felejtsük: a tömeggyilkosságot előidéző egykori politikusok és szerencselovagok Magyarországot a kommunisták karjaiba lökték, miközben rasszista őrjöngésüknek sok százezer zsidó és keresztény magyar vált áldozatává.

A TEV éppen ezért megálljt kíván parancsolni minden ilyen típusú rasszista kísérletnek. A Hóman Bálintnak állítandó szobor az egyik legveszélyesebb kísérlet volt, amelyet a józan politikusok az utolsó pillanatban megakadályoztak. Ez azonban nem elég.

Ez az emléktábla hivatkozási alap lesz minden magyar önkormányzat számára, hogy elutasítson bármilyen újabb kísérletet arra, hogy Hóman Bálintnak emlékszobra legyen hazánkban.

tev_tabla

 

 

Budapest, 2015. december 11.

Megszakítás