Diego Schwartzman 24 éves és Argentínában él. Jelenleg a 37. helyezett a világranglistán. Pár hete Novak Djokovic volt az ellenfele Franciaországban, ezen a héten Wimbledonban bizonyíthat.

Minden idők legjobb zsidó teniszezője lehet az ifjú sportoló, aki Buenos Airesben nőtt fel. Első ATP-győzelmét Isztanbulban szerezte tavaly, legyőzve a listán előtte álló Grigor Dimitrovot. Bár nemrég Djokovic ellen veszített, de a szakértők szerint játéka nagyon magabiztos volt az öt szettben – olvasható a israelnationalnews.com cikkében.

Schwartzman igazi sztárnak számít a zsidók között hazájában, az utcán is gyakran felismerik. Egy interjúban beszélt arról, hogy igyekszik tartani a zsidó ünnepeket amikor versenyez, bár ez néha igen nehéz. Nem tartozik a magas játékosok közé 170 centiméterével, ami jelent némi hátrányt az ütéseknél, ezért még jobban kell dolgoznia. A szaksajtó szerint stílusa David Ferrer-re emlékeztet, aki alacsonyabb nála, mégis a harmadik helyig jutott a világranglistán.

Jelenleg Dél-Amerikában ő a harmadik legjobb játékos, előtte van Pablo Cuevas Uruguayból (24. helyezett) és a szintén argentin Juan del Porto (32. helyezett), utóbbi 2009-ben US Opent nyert.

Schwartzman szabadidejében imád focizni, Lionel Messi a kedvenc labdarugója, kedvenc csapata pedig a Boca Juniors.

Kép: israelnationalnews.com