2014. augusztus 4-én TISA BEAV előestéjén terrormerénylet áldozata lett a 29 éves, hatgyermekes Avrohom Wallis rabbi. Egy építkezésen dolgozó traktor ütötte el, valószínűleg szándékosan. A traktor az arra haladó üres buszt is felfordította, súlyosan megsebesítve annak vezetőjét. A traktort irányító arab férfit, Mohamad Dzsaabiszt a közeli bíróság egyik biztonsági őre agyonlőtte.

Avrohom Wallis nem véletlenül járt építkezési területen. Az ATRA KADISA szervezet megbízásából, azt ellenőrizte, hogy az építkezés során nem tesznek-e tönkre ott előkerülő zsidó sírokat.
Avrohom Wallis a Mea Searimban élő TOLDOT AHARON chaszid közösség tagja volt. Ezt a viszonylag új, mintegy ezer családot számláló közösséget a magyar származású Roth Áron (Aharon) (1894-1947) alapította 1920 körül. Roth Áron Ungváron született, majd Szatmárnémetiben és Beregszászban működött 1925-1929 között. 1939-től haláláig Jeruzsálemben élt.
Miként a Szatmári rebbe, Roth Áron is elvi ellensége volt a zsidó szekularizációnak és a cionizmusnak melyek, szerinte, Isten haragját, a Holokausztot vonták a zsidókra. Az isteni büntetés elkerülésére a zsidó hit elmélyítését, a szemérmesség, illetve az erkölcsös öltözködés szigorú betartását javasolta.
A TOLDOT AHARON chaszidok tagjai a mintegy 9-10 ezer családot számláló EDA CHAREDIT ultraortodox, anticionista csoportnak. Az EDA CHAREDIT autonóm közösség az izraeli ultraortodox világon belül is, saját intézményekkel. Hívei számára Izrael állam nem releváns, a választásokon nem vesznek részt, és elvben az állami költségvetést sem veszik igénybe. Egyik fő bevételi forrásuk a kósersági igazolásuk, amely az egész ultraortodox világban nagy tiszteletnek örvend.
Reuven Rivlin izraeli elnök részvétnyilvánító levelet írt a családnak, melyet az anticionista meggyőződésű család a szemétbe dobott. Világnézeti okokból a terror áldozatainak járó állami kártérítést sem fogadják el.

 (kép: ATRA KADISA)