A Tel-Avivi Egyetem Boris Mints Intézete minden évben 100 ezer dolláros díjat (mintegy 31 millió forint) adományoz egy olyan kutatónak, aki munkásságát egy globális stratégiai kihívás megoldásának szentelte, és akinek kutatásai, nyilvános szereplései, ötletei, világszerte hatással voltak az emberekre – írja a jpost.

Az egyik legnagyobb kihívás manapság a koronavírus-járvány, ami jelentős társadalmi, gazdasági és szociális változásokat is hozott, több millió ember halála mellett. Idén Dr. John N. Nkengasong, az Afrikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok igazgatója kapja az elismerést.

A díjat Dr. Nkengasong a járvány kezelésében tett jelentős erőfeszítéseiért, a gyakorlati megoldásokra összpontosító közéleti tevékenységéért, valamint a globális eljárásokra gyakorolt hatásáért kapja – derül ki a cikkből.

A Boris Mints Intézetet Dr. Boris Mints alapította 2015-ben, hogy ösztönözze a kutatást, a tervezést és az innovatív gondolkodást szerte a világban. Az intézetben kiemelt területként foglalkoznak az egyenlőtlenség kérdésével, a megújuló energiákkal, a fenntartható fejlődéssel, a víz elérhetőségének és minőségének problémájával, valamint a konfliktuskezeléssel.

Fotó: John N. Nkengasong Wikidata