A kutatás eredménye alapján a hívő emberek sokkal kiegyensúlyozottabb életet élnek.

Érzelmileg intelligensebb és megbocsátásra is hajlamosabbak azok az emberek, akik vallásos közegben nőnek fel – állítja az Amerikai Epidemiológiai Folyóirat egyik friss kutatása. Az eredmények szerint a vallásosság és az egyének boldogsága között kimutathatóan pozitív korreláció áll fenn.

A Harvard T.H. Chan School of Public Health nevű intézmény 5000 ember bevonásával készítette el a felmérést, melyben kiemelkedő szerepet kaptak a 8 és 14 év közötti fiatalok. A felmérés szerint azok a tinédzserek, akik legalább heti egy alkalommal vesznek részt ima összejöveteleken szüleikkel, 29 százalékkal nagyobb eséllyel vállalnak önkéntes munkát és 33 százalékkal kevesebb az esély arra, hogy húszas éveikben drog-függőkké válnak.

Továbbá azok a személyek, akik napi rendszerességgel imádkoznak vagy meditálnak 40 százalékkal kisebb eséllyel fertőződnek meg szexuális úton terjedő betegségekkel. A vallásos megkérdezettek 16 százalékkal nagyobb eséllyel voltak elégedettek az életükkel és vallották magukat boldognak, mint a vallásos nevelésben nem részesülők. Előbbi körben kisebb arányban számoltak be depresszióról és kevesebben dohányznak.

„Ezek az eredmények nagyon fontosak, hogy jobban megértsük az egészség és szülői szokások gyakorlatát” – hangsúlyozta a felmérés egyik vezető kutatója, Ying Chen. „Nagyon sok gyereket vallásosan nevelnek, és az eredmények alapján ez jelentősen befolyásolhatja az egészségi szokásaikat, mentális egészségüket, és összességében a boldogságukat, életszínvonalukat” – olvashatók szavai az Arutz Sheva oldalán.

 

zsido.com

 

 

 

Megszakítás