Az italt 4 euróért árulja a jó ízlésű tulajdonos.

Nagy felháborodás övezte azt a hirdetést, melyben egy francia bár „Chambre à gaz”, azaz „Gázkamra” néven kezdte el népszerűsíteni egyik italát. A Sunset Boulevard nevű bár itallapján szereplő koktélra az Europe-Israel nevű honlap figyelt fel, melynek szerkesztői arra kérik olvasóikat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hely üzemeltetőivel és követeljék a kiírás eltüntetését.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Párizs kilencedik kerületében található vendéglátó egység tulajdonosa, Paul Hyber miért döntött a többeket megrázó elnevezés mellett. A hely berendezése főként a hollywoodi filmvilághoz kötődik, nem található más utalás a holokauszt szörnyűségeire – olvasható a Ynetnews honlapján.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Európában jelenleg Franciaország ad otthont a legnagyobb zsidó közösség számára, azonban egyre többen döntenek az alijázás mellett. 2014-ben egyetlen év leforgása alatt a francia zsidóság 1%-a költözött a zsidó államba, 2015-ben pedig minden addiginál többen, összesen 7800-an érkeztek Izraelbe a nyugat-európai államból. 2000 óta a francia zsidóság 10%-a alijázott – ennek fele az elmúlt öt évben.

zsido.com

 

Kép forrása: Ynetnews