Egyedülálló módszert találtak ki a bostoni tanárok arra, hogy érzékeltetni tudják az őket kérdező diákoknak: „Hány ember a 6 millió?”.

A náci népirtását nehéz felfogni, főleg, ha csak puszta számokkal találkoznak a gyerekek. Ezért még 2009-ben Bostonban a Foxbro Regional Charter School diákjai gyűjteni kezdték a lepecsételt postabélyegeket. 11 millió darabot szeretnének összegyűjteni, mindegyik a náci genocídium egy áldozatát jelöli, köztük a legalább 6 millió zsidót.

Eddig 9,2 millió darab bélyeg jött össze, ezekből a holokauszttal kapcsolatos kollázsokat készítenek, amiket más iskolákban is kiállítanak – olvasható a timesofisrael.com cikkében.

Ez a kép a Kristályéjszaka rémségeire emlékeztet

Az elmúlt években a világ szinte minden tájáról kaptak bélyegeket Ausztrálitól, Izraelen át Európáig. Egy alkalommal egyszerre 10 ezer bélyeget ajánlott fel nekik egy Boston közelében élő gyűjtő. Sokszor holokauszt-túlélők vagy azok leszármazottai küldenek bélyegeket, de templomok és zsinagógák is az adományozók között vannak. A projektet gondozó tanárok szerint a legfontosabb cél a tolerancia, az elfogadás és a különbségek tiszteletben tartásának megtanítása.

 

Kép: timesofisrael.com