A halálos ágyán árulta el fiának egy brit nő, hogy a különleges erők tagjaként járt a Bergen-belseni koncentrációs táborban. Szégyellte, hogy a holokauszt megtörténhetett az ő életében.

A megrázó történetről egy konzervatív parlamenti képviselő Bob Stewart számolt be. A politikus édesanyja az 1940-ben létrehozott Special Operations Executive (SOE) tagja volt, amelyik felderítést végzett és szabotázs akciókat hajtott végre ellenséges területen.

Bob Stewart szintén hírszerző tisztként szolgált korábban ezredesi rangban. A képviselő elmondása szerint értetlenkedve kérdezte édesanyjától, miért nem mesélte el neki, hogy 1945-ben a SOE ügynökeként járt a Bergen-belseni haláltáborban. Erre az asszony úgy válaszolt: azért mert szégyellte magát, szégyellte, hogy a holokauszt megtörténhetett az ő életében.

A politikus ezt a történetet abban a parlamenti vitában hozta elő, ami a keresztények helyzetéről szólt, mondván meg kell akadályozni minden valláshoz kapcsolódó üldöztetést – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com cikkében.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com