Hillary Clinton egy haredi magazin címlapjára került.

A haredi közönségnek szóló Mishpacha (család) magazin eheti számának címlapján a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton látható. Az olvasók minden bizonnyal meglepődve vették kézbe az újságot , hiszen eddig még nem volt példa rá, hogy nőről közöltek volna képet ebben a kiadványban. A legtöbb haredi újságban tilos nőkről készült fotót közzétenni, és még egészen kisméretű csoportképekből is kisatírozzák a női alakokat. A Mishpacha néhány hónappal korábbi, az elnökjelölteket bemutató cikkében is csak a férfi indulók arcképe volt látható.

A címlapon most a két rivális arca oldalról látható, egymással szemben, negatívban, megannyi választási szlogen között. Talán a szokatlan és torzított megjelenítési forma miatt döntöttek úgy a szerkesztőségben, hogy ezúttal kivételt tehetnek. Feltehetően nagyszámú tiltakozó levélre számíthatnak hamarosan.

A forradalmi címlap
A forradalmi címlap
Még 2011-ben, éppen Hillary Clinton, akkori külügyminiszter háborodott fel azon, hogy a New York-ban megjelenő, jiddis nyelvű Der Zeitung magazinban olyan hivatalos kormányfotó jelent meg, melyről számítógéppel eltávolították Clintont és kolleganőjét, mintha csak férfiak ültek volna a szobában, ahonnan Oszama bin Laden elfogását követték figyelemmel. Az üggyel kapcsolatban egy e-mail is előkerült a Wikileaks oldalán, melyben a következőket írta Clinton lányának és tanácsadóinak: ” Hihetetlen! A Jerusalem Post írta ma, hogy egy New York-i haszid újságban photoshoppal eltávolítottak egy képről, talán mert nem találták helyesnek, hogy egy nő ilyen komoly pozícióban legyen, vagy az öltözékem nem volt elég illedelmes.”

A módosított fotó
A módosított fotó
A Der Zeitung később elnézést kért a Fehér Háztól és a külügyminisztériumtól. A Fehér Ház azzal a feltétellel engedélyezi az általuk készített fotók közlését, hogy azokat a felhasználók semmiféle módon nem változtatják meg.

Forrás: Arutz7