A történelemben először válhat Németország szépévé zsidó lány.

Bejutott a 2018-as Miss Germany szépségverseny döntőjébe Tamar Morali – közölte a Jewish Telegraphic Agency. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a 21 éves lány kezdetektől büszkén vállalta zsidó származását és eredményét nemcsak saját sikerének tartja. „A jelöltségemet nemcsak személyes teljesítményként élem meg, hanem Izrael Állam és a diaszpórában élő zsidóság teljesítményének is tekintem” – hangsúlyozta.

A hétvége során Morali egyrészt az online szavazók körében is elsöprő sikert aratott és megnyerte a Miss Internet címet; továbbá a szakmai zsűri is úgy döntött, hogy bekerülhet a döntőbe – így nagy esélyt kapott arra, hogy február 24-én az ő fejére tegyenek koronát.

Morali a németországi Kalrsruhében született, majd nyolc éves korában családjával Bécsbe költözött, ahol testvérével együtt tradicionális zsidó oktatásban vett részt és héberül is megtanult. 17 évesen Izraelbe utazott, majd diplomáját is a zsidó államban szerezte meg.

Elmondása szerint a szépségverseny szervezői és résztvevői részéről meglepően pozitív fogadtatásban részesült, amikor származásáról mesélt. „Egy csomót kérdeztek a zsidó hátteremről, és arról, hogy milyen ma zsidóként Németországban élni” – mesélte Morali, aki azt is elárulta, hogy miután az interneten jelentkezett a versenyre, rögtön Olaszországba hívták, hogy különböző fotózásokon és interjúkon vegyen részt.

zsido.com

Kép forrása: JTA