Nem adta ki a lakását egy izraeli férfinak a brit tulajdonos, mert szerinte Izrael „nem tiszteli az alapvető emberi jogokat”.

Ben Kelmer, Tel-Avivban élő fotós egy hétre keresett szállást Londonban márciusra az Airbnb segítségével. Amikor felvette a kapcsolatot a tulajdonossal utóbbi közölte, hogy nem adja ki neki a lakást. Azt írta az izraeli érdeklődőnek, hogy „a világ úgy lát benneteket, mint agresszív telepeseket, akik területeket foglalnak el, házakat rombolnak le, röviden: nem tisztelitek az emberi jogokat”. Azt is hozzátette: „ha milliókat fizetnél sem adnám ki a lakást”.

Ben Kelmer ezek után azt írta az Airbnb Facebook oldalára: „Ez az európai képmutatás és diszkrimináció, méghozzá a javából. Ráadásul rosszul álcázott, a politikai tiltakozás legrosszabb formája, elfogult és kifejezetten az izraelieknek szánva”. A nemzetközi cég válaszában azt ígérte, hogy kivizsgálják az ügyet. Egy hozzászóló szerint, ami történt „megdöbbentő és sajnos túl gyakran történik meg” – olvasható a forward.com-on.

 

Kép: Airbnb