Ha tél, akkor EMIH sítábor! Ez is lehetne a mottója a mára hagyományossá vált családi síelés­nek, melynek hely­színe idén is a festői Murau Kreischberg sípa­radicsoma volt.

A sok visszatérő család mellett idén is voltak, akik először csatlakoztak az egyhetes úthoz, így összességében 54 fős csapat élvezhette a síelés örömeit. „Újszülöttől a nagymamákig mindenkinek volt programja, mindenki megtalálta a maga társaságát” – foglalta össze a családias hangulatú tábor élményeit Szilánk Zsuzsa, a program szervezője.

A sítábor különlegessége a teljes kóser ellátás: a pályaszállásként szolgáló apartman konyháját a szervezők a csapat érkezése előtt kikóserolják, és itt készülnek egy héten át a finomabbnál finomabb fogások – köztük egy teljes sábeszi menü is, hiszen a tábor ré­sze egy közös szombat eltöltése is.

A hangulatról esténként töb­­bek között Me­gye­­ri Jonatán gon­dos­­ko­dott gitá­ron kí­sért ha­szid me­ló­diák­kal.

Az idei év újítása volt, hogy a kisgyerekeseknek ma­gyarul beszélő, helyi baby­sitterek segítettek, így igazán pihentető élmény volt a szülők számára is a síelés.

Az, hogy a tábor életének szerves részét képezik a közös imák, nem újdonság – ám a hegytetőn elmondott mincha ima mindenképpen különleges élmény volt a résztvevőknek. A családi tábor idénre véget ért – de jövőre újra várják a síelés kezdő és haladó szerelmeseit az EMIH sítáborában.