Juan Martin del Potro bár kikapott a US Openen, a közönség olyan lelkesedéssel drukkolt neki, hogy az argentin teniszező elsírta magát a meghatódottságtól. Az egyik olvasónk érdekes részletet szúrt ki a különleges eseményről készített videofelvételen.

Az amerikai teniszverseny egyik mérkőzése nemcsak a sportteljesítmények miatt lett emlékezetes. Az argentin del Potro és a svájci Wawrinka összecsapása olyan megható pillanatokkal szolgált, amelyek nem gyakoriak a professzionális sportolók világában. 

Ahogy tudósításában az Index felidézte az előzményeket: „Del Potro sérülése és több csuklóműtét után tért vissza a legjobbak közé. A riói olimpiai róla is szólt, először azért nevettek rajta, mert egy liftbe szorult be, majd rögtön az első meccsén legyőzte Novak Djokovicsot, akivel a meccsük végén egymás vállán sírtak. Del Potro aztán Nadalt is kiverve a döntőig jutott, ahol kikapott Andy Murraytől. A US Openen szabadkártyával indulhatott, a negyeddöntőjében azzal a Stan Wawrinkával játszott, akit Wimbledonban kiejtett. Most nem volt komoly győzelmi esélye, négy játszmában kapott ki, Az első játszma rövidítésben dőlt el, a másodikat Del Potro nyerte, de utána már nem volt sansza, Wawrinka simán hozta a következő két szettet.”

A közönség viszont érezhetően az argentin mellett állt, a folyamatos lelkesítés a vesztésre álló Del Potrót annyira meghatotta, hogy az utolsó szettben már a könnyeivel küszködött. Ő maga így beszélt erről a mérkőzés után: „Elveszíthetem a meccset, de ezt sosem fogom elfelejteni, ez többet jelent, mint bármelyik mérkőzést megnyerni. Nagyon büszke vagyok arra, amit a szurkolóktól kaptam, mert nagy erőket mozgósítottam, hogy újra teniszezhessek. Boldoggá tettek, az eredménnyel pedig nem törődöm.”

A stadionban uralkodó hangulatról és del Potro reakciójáról rengeteg felvétel készült, ezek közül az egyiken érdekes részletet fedezett fel az az éles szemű olvasónk, aki a Twitteren megosztott videóra felhívta a figyelmünket. A képeken az látszódik, hogy a közönség lelkesítésében főszerepet játszó férfi kipát viselt. Már csak azt kellene kideríteni, ki volt ez a  szakállas-kipás vezérszurkoló, aki hozzájárult del Potro megríkatásához.