Az izraeli főrabbi nyílt levelet fogalmazott meg a gyerekek elleni erőszak témájában.

„A közelmúltban sajnálatos módon nem egy borzalmas esetnek voltunk tanúi. Ezekre nem lehet az a válasz, hogy a homokba dugjuk a fejünket”- mondta Dávid Lau főrabbi, aki a hét elején tette közzé az oktatásban dolgozók számára írt nyílt levelét, melyben arra biztatja az érintetteket, hogy nyissák ki a szemüket, és foglalkozzanak minden, ide tartozó esettel.

„Olyan eseteket láttunk, melyekben gyermekek otthon, vagy az iskolában szenvedtek el erőszakot. Fájdalmas hallani, hogy azok a helyek, melyeknek a biztonság érzetét kellene megadniuk egy gyermek számára, a félelem forrásává változnak” – írta a főrabbi, majd így folytatta: „Mindenkinek tudatában kell lennie annak, hogy felelősséggel tartozik a körülötte zajló események iránt, még akkor is, ha az őt személyesen nem érinti.”

Bár a levél nem részletezi a legutóbbi, nemi erőszakkal kapcsolatos eseteket, leszögezi, hogy nagyon fontos ezekről beszélni. Mivel pedig az oktatásban dolgozóknak pedig különleges szerepe van ebben a helyzetben, azt javasolja, hogy „nézzenek körül, és szenteljék a teljes figyelmüket bárminek, ami a drága ifjúság lelkére romboló hatással lehet.”

Lau főrabbi azt is hangsúlyozta, hogy „semmilyen körülmények között nem söpörhetjük ezeket a kérdéseket a szőnyeg alá. Nem térhetünk ki e téma elől, mert  ha nem állítjuk meg a jelenséget, akkor az óriási károkat tud okozni a jövőben sok-sok ember számára.”

„Nem tehetjük meg, hogy csupán kívülről szemléljük a helyzetet. Figyelemfelkeltésre és a megfelelő oktatásra van szükség, a Tóra útmutatásai és a zsidóság mélyen gyökerező értékei alapján”- vonta le a következtetést Dávid Lau.

Forrás: Arutz7