A lista 13. helyén szintén egy prágai zsinagóga szerepel.

A CzechTourism állami idegenforgalmi ügynökség hétfői közleménye szerint a Hradzsint (a prágai várat) tavaly 2,38 millió ember kereste fel, ami éves szinten 13,2 százalékos növekedés. A második helyen a prágai Petrín dombra vezető, 1891-ben üzembe helyezett régi drótkötélpálya szerepel: 2017-ben 2,07 millió ember vette igénybe, ami 17,9 százalékos növekedés. A harmadik hely a prágai állatkerté, amelyet tavaly 1,45 millió látogató keresett fel, ugyanannyi, mint 2016-ban.

A leglátogatottabb nevezetességek közé tavaly meglepetésként a prágai Pinkas zsinagóga is bekerült. A zsinagógát 675 ezren keresték fel, ami a hetedik helyezéshez volt elegendő. A zsidónegyed növekvő népszerűségét bizonyítja, hogy a Pinkas zsinagóga közelében lévő Spanyol zsinagóga 462 ezer látogatóval a 13. lett.

A CzechTourism 50 kiválasztott csehországi turisztikai célpont látogatottságát kíséri figyelemmel már több mint két évtizede. Az első 10 között hat prágai nevezetesség van, ami megfelel a főváros kiemelt idegenforgalmi jelentőségének. A Csehországba látogató turisták több mint 90 százaléka Prágát is beiktatja programjába – közölte Monika Palatková, a CzechTourism igazgatója.

MTI/zsido.com

Megszakítás