A houstoni Gulf Meadows Templom gyülekezetének egy tagjának otthonát elöntötte a Harvey hurrikánnal érkező özönvíz. A pusztítást csupán a férfi féltve őrzött ArtScroll interlineáris héber-angol könyvei és bibliái élték túl.

„Minden szekuláris könyvem tönkrement, de e könyvek lapjai még mindig szárazak, használhatóak, még csak penészesek sem lettek”- mondta hálásan Adrian. Története egyike azoknak a rendkívüli eseteknek, melyekkel a romeltakarító munkálatok során találkoztak a segélyszervezetek, többek közt az izraeli ZAKA emberei. A ZAKA kereső- és mentőcsapata a hurrikán által legerőteljesebb mértékben sújtott keresztény és zsidó közösségekben dolgozott. Adrian gyülekezetének lelkésze kérte meg a mentőegység tagjait, hogy segítsenek közössége feldúlt otthonainak kitakarításában.

Majdnem egy héttel azután érkeztek Adrian otthonába, hogy azt elárasztotta a víz. „A nedvesség mocsárrá változtatta a lakásomat” – a zsidó szövegek, melyek túlélték a zsidó nép majdnem kétezer éves szétszóratását, csodálatos módon túlélték az áradást is.

A Zaka elnöke, Jehuda Mesi-Záháv azt nyilatkozta, hogy büszke szervezetének önkénteseire, akik bárkinek segítenek Houstonban, akinek csak szüksége van rá: „Bölcseink azt mondják, hogy az Örökkévaló a saját képmására teremtett minket. Nem csupán a zsidókat, minden embert. A ZAKA humanitárius szervezet, mely nemzetiségre, vallásra és nemre való tekintet nélkül nyújt segítséget.”

Ezután méltatta az amerikai keresztény közösségek Izrael-pártiságát, és kifejezte afeletti örömét, hogy a ZAKA önkéntesei akkor tudták elhozni a Szentföld segítségét az Egyesült Államokba, amikor arra a legnagyobb szükség volt.

Forrás: Jewish Press