CR7, aki maga is rendszeresen ad vért, az önkéntes véradást reklámozza.

Az izraeli mentőszolgálat, a Mágen Dávid Ádom (MDA), azaz Vörös Dávid-csillag legújabb kampányában a híres portugál focista segítségével igyekszik meggyőzni az izraeli polgárokat az önkéntes véradás fontosságáról. A Real Madrid játékosa maga is rendszeresen ad vért. A vele készült reklámfilmben a saját példáján keresztül hívja fel a figyelmet a véradás életmentő jelentőségére.

A legtöbb ember csupán akkor döbben rá a megfelelő mennyiségű és típusú vérkészítménnyel rendelkező vérbank fontosságára, amikor saját maga vagy egy családtagja segítségre szorul. Kevesen tudják, hogy világszerte évi 234 millió olyan műtétet hajtanak végre, ahol vérátömlesztésre van szükség, és a kórházban fekvő  betegek közül is hétből egy vérkészítményekre szorul.

Évente 108 millió egységnyi vért adnak a világon, de az emberek csak egészen kis töredéke vesz részt véradáson. A helyzetet súlyosbítja, hogy a vérátömlesztést igénylők számára felhasználható vér csak rövid ideig marad friss. Ezért is annyira fontos, hogy a véradók folyamatosan biztosítsák a kívánt mennyiséget.

“Rajtunk múlik, hogy megváltozzon a helyzet a véradás terén. Minden egyes véradás három ember életét mentheti meg, legyen szó sürgősségi ellátásról, vagy kórházi kezelésről. Ezért is tartom annyira fontosnak, hogy csatlakozzam a Mágen Dávid Ádom kampányához, és így hívjam fel a figyelmet a véradás fontosságára, és ezzel biztassam az embereket szerte a világon, hogy váljanak élethossziglani véradókká és életmentőkké.” – nyilatkozta Ronaldo.

Cristiano Ronaldo a világ egyik legnépszerűbb focistája, és a véradó-kampány első nemzetközi nagykövete. A kampány elsődleges célja a fiatalabb generáció megnyerése a véradás ügyének. A sztárfocista 24 éves korában adott először vért, amikor egyik csapattársának a fia szorult segítségre. Azóta rendszeresen jár véradásra, és gondosan ügyel arra, hogy mindig véradásra alkalmas állapotban legyen. A reklámfilm mellett Ronaldo alakja és üzenete többféle formában is megjelenik a 43 izraeli állomásból álló kampánykörúton. A helyszíneken a mentőszolgálat munkatársai látják el információval az érdeklődőket héber, arab, angol és amhara nyelven, és véradásra ösztönzik a hozzájuk látogatókat.

“Cristiano Ronaldo, a világ egyik legnagyszerűbb labdarúgó játékosa részt vesz a véradást népszerűsítő kampányunkban. Ez sokat elmond a focista valódi természetéről. Segíteni akar az embereken, és gondoskodni róluk.” – mondta Eli Bin, az izraeli mentőszolgálat igazgatója.

zsido.com

Forrás: Arutz7