Mielőtt még egymásnak estek voltak a második tévévitájukon, a két amerikai elnökjelölt elítélte a jeruzsálemi terrortámadást, amiben egy fegyveres palesztin megölt két embert, öt másikat pedig megsebesített.

Hillary Clinton azt írta a Twitteren: „Határozottan elítélem a jeruzsálemi támadást és imádkozom az áldozatok családjaiért. A terroristák felett az igazságszolgáltatásnak kell ítélkeznie”. Donald Trump a Facebookon azt írta, hogy a palesztin terrortámadás emlékezteti a világot arra, hogy milyen súlyos veszélyekkel kell szembenézniük az izraeli polgároknak.

Az amerikai elnökjelölt számon kéri a Palesztin Hatóság vezetőjén – aki nemrég ott volt Simon Peresz temetésén -, hogy miért nem nyitott új fejezetet az izraeli-palesztin viszonyban. Együttérzését fejezi ki az áldozatok családtagjaival és hangsúlyozza a terror ellenes küzdelem fontosságát – olvasható timesofisrael.com összefoglalójában.

Mahmúd Abbász palesztin elnök pártja a Fatah üdvözölte a támadást, a Hámász pedig „hősies” és „bátor” tettnek minősítette a terrorakciót. A támadó már volt börtönben erőszakos cselekmények miatt és vasárnap újra be kellett volna vonulnia, mert 2013-ban megtámadott egy rendőrt.

Kép: timesofisrael.com

Megszakítás