Lelkes reakciókat kapott művére az a kelet-jeruzsálemi buszvezető, aki a szukoti sátor mintájára díszítette ki járművét. A díszeket a saját pénzéből vette. Ő volt az, aki peszáchkor modell-széderasztalt helyezett el a buszban.

Bár a reggeli csúcsforgalomban a meglepetések többnyire kellemetlenek és idegesítőek, egy busz utasaira másfajta meglepetés várt szukotkor: egy járművet szukoti sátor mintájára alakított át a vezetője, Iháb, aki a kelet-jeruzsálemi Rász ál-Ámud lakója.

„Az a célom, hogy javítsam az utasaimmal való kapcsolatomat, annak a ténynek a tükrében, hogy a kapcsolat gyakran feszült, Jeruzsálemben kétszeresen is.”- magyarázta Iháb. A sátordíszeket Iháb a saját pénzéből vásárolta a város nyugati részének egy üzletében, és három órát töltött a dekorálási munkálatokkal.

Iháb, a buszsofőr

„Az utasok reakciója nagyon kedves volt. Sokszor hallottam, hogy „van hova fejlődni”, „kellemes ünnepet”, vagy hogy „micsoda kedves gondolat” – mesélte a sofőr. Iháb nem először veszi ki részét az ünnepi hangulatból: peszáchkor egy szédertálat helyezett el a busz közepén. „Még nem tudom, mit csinálok legközelebb, amikor kidíszítem a buszt. Először az Egedtől [busztársaság] kell engedélyt kapnom, bármi is legyen az, szóval csak Isten tudja”- összegezte gondolatait a szorgalmas buszvezető.

A busz belseje

 

Forrás: ynet