„1500 sérültnek segítettünk ingyen Izraelben 2013 óta” – mesélte az argentin születésű Dr. Alejandro Roisentul.

„Az emberi jogok területén kiemelkedőt nyújtó személyként” tüntették ki Dr. Alejandro Roisentult, aki az elmúlt 28 évben Izraelben dolgozott, és a Ziv Medical Center munkatársaként segített a szíriai polgárháború sebesültjein.

„Azokat a sérült szíriai embereket – köztük gyerekeket –, akik nagyon rossz állapontban, mégis saját lábaikon jöttek az izraeli határhoz, az izraeli hadsereg a kórházunkba hozta, és mi, izraeli orvosok segítettük, kezeltük őket. Először ellenségként tekintettek ránk, de az izraeli kezelés után megváltozott a véleményük. Remélem ezek az apró lépések is elő tudják mozdítani a békét” – nyilatkozott a kitüntetett szakember az argentin sajtónak.

Roisentul 1986-ban végzett a Buenos Airesi Egyetemen szájsebészként, majd három év múlva a zsidó államba költözött, ahol csatlakozott az izraeli hadsereghez. Jelenleg a Ziv Medical Center szájsebészeti osztályának vezetője, a szíriai határtól közel 40 kilométerre eső Safed városában dolgozik – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

„A fejeiken és szájukon lévő súlyos sérülésekkel kerültek hozzám emberek, akiknek többsége beszélni vagy enni sem tudott rendesen – és végül mosollyal az arcukon tértek vissza Szíriába. Ruhákkal is segítettük őket, és néha hónapokig is a kórházban éltek azok, akiknek nem volt hova menniük” – mesélte Roisentul, akit az argentin parlament képviselőinek jelenlétében tüntettek ki példaértékű munkásságáért.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews