A zsidóságát mindig nyíltan vállaló Mila Kunis amerikai színésznő és férje, Ashton Kutcher megpróbálták meglátogatni Kunis gyermekkori otthonát Ukrajnában, de nem engedték be őket a házba.

Mila Kunis 2012-ben egy interjúban beszélt arról, hogy milyen tapasztalatai voltak az antiszemitizmussal kapcsolatban szülővárosában, Csernyivciben. A Sun-nak elmesélte, hogy egyik nap a barátnője sírva ment haza. Az anyukája megkérdezte, hogy mi történt, mire a másodikos kislány elmondta, hogy az iskolában a székére egy horogkeresztet rajzoltak. Ezt az interjút sokan rossz néven vették Ukrajnában, miközben még tavaly is „halál a zsidókra” feliratot festettek a város zsinagógájának falára.

Idén augusztusban, miközben Magyarországon forgatott, férjével együtt ellátogattak az ukrajnai városba, ahol nem fogadták őket túl nagy lelkesedéssel – olvasható a haaretz.com cikkében.

Csernyivci alig 400 kilométerre található Budapesttől, ezért Ashton Kutcher beszélte rá feleségét, hogy menjenek el a városba, ahol Kunis 1991-óta nem járt. Családja abban az évben hagyta el az országot és vándoroltak ki az Egyesült Államokba. Mila Kunis ekkor 7 éves volt.

A színésznő elmesélte, hogy a szülei nélkül nem akart odautazni, ezért ők is Budapestre érkeztek, ezután együtt ment el a család egy napra Ukrajnába. Ellátogattak a régi házukhoz, mert szerettek volna benézni, be is kopogtattak, de elküldte őket a tulajdonos. Mila Kunis próbálta elmagyarázni, hogy kiskorában ott élt és itt vannak vele a szülei is, de a mostani tulajdonost ez nem hatotta meg.

„Az egész helyzet nagyon megalázó volt” – idézte fel csalódottan a színésznő.

Kép: haaretz.com

 

Megszakítás