Az eset a múlt hónap végén történt, az elkövetőt most tartóztatták le. Az áldozat szerint támadója meg akarta ölni.

A 26 éves férfit gyűlölet-bűncselekménnyel és fegyverbirtoklással vádolják. A tárgyaláson a vádlott ügyvédje azt az álláspontot képviselte, hogy a támadás nem volt gyűlölet-bűncselekmény, ügyfele pedig mentálisan sérült – olvasható a timesofisrael.com beszámolójában. Az ügyvéd szerint semmi nem utal arra, hogy a támadást előítélet motiválta volna, már az áldozat kinézetétől eltekintve. A bíró 30 ezer dolláros óvadékot állapított meg és távoltartást rendelt el.

A bűncselekmény 64 éves áldozata – nem mellesleg 10 gyermek apja – Abraham Gopin éppen kocogni indult, amikor a vádlott megtámadta. Először egy hatalmas kőkockát dobott felé, majd amikor ez nem találta el, ütni kezdte a rabbit. Az áldozat két fogát veszítette el és eltörött az orra.

Gopin azt nyilatkozta, hogy támadója egyértelműen meg akarta őt ölni. A környéken egyre több a támadás zsidók ellen. New Yorkban a múlt hónap végéig bezárólag 145 antiszemita bűncselekmény ügyében tartott a vizsgálat, ezek többsége Brooklynban történt. Tavaly ez a szám 88 volt ebben az időszakban.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com