A fenyegető krémsajthiány ellenére a New York-i bagelboltok még mindig vastagon kenik szendvicseikre a hiánycikket — jelenti Gergely Júlia a Jewish Telegraphic Agency oldalán megjelent helyszíni tudósításában, melyet a Neokohn szemlézett.

A hétvégén az öt kerület bagel-rajongói (értsd: zsidók és mindenki más) mélyen megrendültek, amikor a New York Times bejelentette, hogy krémsajthiány van a városban. Erre a hírre senki sem számított, még legdisztópikusabb előrejelzéseikben sem a világjárvány sújtotta társadalmunkról.

Egy krémsajthiány, ami a bagelboltokat érinti: olyan ritka, mégis olyan rémisztő. Ashley Wong írása részletesen beszámolt arról, hogy ijesztő hiány van a krémsajt alapanyagból, amelyet a New York-i bagelárusok használnak jellegzetes krémsajtjaik elkészítéséhez.

„Az ellátási lánc problémái már hónapok óta sújtják az Egyesült Államokat, ami az autóktól a futócipőkig mindenből hiányt okoz”

– olvasható a Times cikkében.

„Most a New York-i bagel-kereskedők kezdik megérezni a hatását egy hirtelen és meglepő fejleménynek, ami miatt igyekeznek annyi krémsajtot felkutatni és felhalmozni, amennyit csak tudnak.”

Nem meglepő, hogy a Twittert ellepték a kommentek. Egyikük „rágalomhadjáratnak” nevezte a hírt. Mások gyorsan hárították a felelősséget, és azt állították, hogy az ellátási lánc problémái ellenére a bagel-üzletek maguknak köszönhetik ezt a csapást –

a New York-i bagel helyek hírhedtek arról, hogy olyan vastagon kenik a krémsajtot, hogy gyakori szokás, hogy egy olcsó papírszalvétával törölnek le hatalmas krémsajttömböket, mielőtt beleharapnának.

„Legyünk őszinték: a krémsajthiányt teljes mértékben a New York-i bagelboltok okozzák maguknak, amelyek minden bagelt egy kiló krémsajttal pakolnak meg”

– tweetelte Jake Anbinder vasárnap.

 

A kép illusztráció: RODNAE Productions from Pexels

 

Érdekli a cikk további folytatása? Olvassa el a Nekohnon!

 

Krémsajthiány sújtja a New York-i bagelt

A fenyegető krémsajthiány ellenére a New York-i bagelboltok még mindig vastagon kenik szendvicseikre a hiánycikket – jelenti Gergely Júlia a Jewish Telegraphic Agency oldalán megjelent helyszíni tudósításában. A hétvégén az öt kerület bagel-rajongói (értsd: zsidók és mindenki más) mélyen megrendültek, amikor a New York Times bejelentette, hogy krémsajthiány van a városban.