Egy helyi zsidó szervezet speciális képzést ajánlott fel az oktatási intézmény számára.

A Pernambuco nevű zsidó szervezet hamarosan ismeretterjesztő előadásokat tart a brazil Santa Emilia iskolában, ahol nemrég náci zászlókkal diszítítették a harmadikosok osztálytermét, amikor a gyerekeket a totalitárius rendszerekről tanította történelem tanáruk – számolt be a Jewish Telegraphic Agency.

A szervezet által biztosított oktatás során a diákoknak lehetőségük lesz megismerni a judaizmus alapjait, valamint az antiszemitizmus és a holokauszt témájáról is beszélgetnek velük – derült ki az iskola és a zsidó szervezet közös nyilatkozatából. A Recife városában található intézmény diákjai és történelem tanárai arra is lehetőséget kapnak, hogy ellátogassanak az amerikai kontinensen elsőként megalapított, 1637-ben felépített Kahal Zur Israel zsinagógába.

Az iskolában történtek azután váltottak ki botrányt az országban, hogy az intézmény Facebookon oszott meg fotót a náci tematikájú óráról. A képen szereplő oktató náci tisztnek öltözve horogkeresztes szalagot viselt karján, és a bejegyzésben azt írták: „A harmadik osztályos diákok egy szuper órán vettek részt, szinte tökéles rendezéssel. Hogy tetszett-e nekik? Természetesen”.

Jader Tachlitsky, a Pernambuco munkatársának beszámolója szerint az iskola képviselői elismerték, hogy a bejegyzés hangvétele nem volt megfelelő és eltávolították azt a közösségi oldalról. Ugyanakkor a tanár módszerében semmi kivetnivalót nem találtak, és nem kértek bocsánatot a történtekért.

„A lényeg az, hogy az iskola nyitott rá, hogy foglalkozzunk a témával, aminek köszönhetően mi kapcsolatba léphetünk a diákokkal – és így megtudhatjuk, mit tanultak, valamint lehetőség lesz arra, hogy megfelelő módon osszunk meg velük ismereteket a témában” – fogalmazott Tachlitsky.

zsido.com

 

Kép forrása: boards.4chan.org