Happy end: bár a nésznépet evakuálták, a pár mégis hüpe alá tudott állni.

A legtöbb esküvő során előfordulhat, hogy a házasulandó feleknek nemvárt meglepetéssel kell szembenézniük, ám Gaby and Dan Rosehill nagy napja különösen kalandos fordulatot vett, amikor a zsidó pár brighton-i esküvőjére összegyűlt 218 vendéget evakuálni kellett a rendezvénynek otthont adó hotelből múlt hét vasárnap.

„Épp az következett volna, hogy férj és feleségnek minősítsenek minket, amikor megszólalt a bombariadó” – mesélte a menyasszony. „Muszáj volt megkérdeznem a rabbit: ez vajon isteni beavatkozás? Nem akarja, hogy megházasodjak?”. Gaby kérdésére a rabbi megnyugtatóan azt felelte: „Ez csak egy teszt volt, amin túl kellett esnünk”.

A bombariadó megszólalása után végül a násznép kíséretében a pár egy másik, közelben lévő hotelbe ment át, ahol az esküvő szervezői egy rögtönzött hüpe felállításával megmentették a helyzetet – olvasható a történet folytatása a Jewish Telegraphic Agency honlapján. Mint az utólag kiderült, a bombariadó miatt a rendőrség öt órán át lezárta és vizsgálta az eredeti helyszínt.

Miután a biztonságiak téves riasztásnak ítélték a történteket, a résztvevők visszatérhettek az esküvő helyszínére, ahol a párral együtt fogyasztották el az esküvői tortát. „Dan az egészet végignevette” – mondta a hölgy, aki szerint történetük is csak azt bizonyítja: „valójában semmi másra nincs szükség, csakis a szeretetre”.

zsido.com

Kép forrása: JTA