A tizenhárom éves Abraham Marley szülei a világhírű reggae-zenész szintén népszerű fia, Ziggy Marley és az Izraelben született Orly Agai Marley, aki perzsa-zsidó családból származik és fontosnak tartja, hogy átadja gyermekének ősei örökségét.

Ziggy a következőt írta az Instagramon posztolt, fiával közös fotóhoz:

„Megosztom ezt a fotót Ábrahámról és magamról, arról az ünnepségről, melyen férfi válását és a felelősségvállalás korába való lépését ünnepeltük az ősi szokások szerint”

– tudósít a JPost.

Bor Marley a rasztafári hit elkötelezett követője volt és fiát is így nevelte. Ez a Jamaicában elterjedt vallás a Bibliára alapozza tanításait és nagy szerepet játszanak benne a zsidó tradíciók. Nem véletlen, hogy mindketten gyakran használnak zsidó szimbólumokat és zsidó témájú szövegeket dalaikban, elég csak Bob Marley olyan slágereire gondolni, az Exodus, a Redemption Song vagy az Iron, Lion, Zion.

Ziggy Marley Izrael irányába is elkötelezett, többször koncertezett már a zsidó államban, az október hetedikei támadást követően pedig támogatásáról biztosította Izraelt. „Szabadítsuk fel Gázát – a Hamasztól” – posztolta.

Fotó: menorah.com

Megszakítás