Ha uborkaszezon, akkor jönnek a kutyás hírek. Ez azért nem mindennapi.

Tagadja, hogy gyűlölet-bűncselekményt követett volna el az a 29 éves skót férfi, aki kutyáját náci szalutálásra tanította, és az erről készült videófelvételt megosztotta az interneten – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján. Mark Meechan tavaly szeptemberben készítette a felvételt, melyen barátnője kutyája, „Buddha” náci „karlendítéssel” válaszol a „Heil Hitler” és „gázt a zsidóknak” felkiáltásokra.

A sokak által kifogásolt videót megjelenése óta 2.8 millióan látták. A botrányos tartalom miatt a videó készítőjét májusban őrizetbe vették, és múlt héten bíróság elé állították. A felvételen Meechan azt mondta, a videóval barátnőjét szerette volna bosszantani, aki állandóan a kutyáról áradozott. „A barátnőm mindig azzal henceg és arról beszél, hogy milyen cuki a kutyája. Ezért úgy döntöttem, hogy olyanná teszem, ami a legkevésbé sem cuki: egy nácivá”.

Meechan később egy másik videót is közzé tett, amiben azt mondta, a történteket csak viccnek szánta és semmilyen politikai nézet nem vezérelte. „Nagyon sajnálom, ha a zsidó közösséget megbántottam. Egyáltalán nem állt szándékomban, bocsánatot kérek” – mondta a későbbi felvételen a férfi.

zsido.com

Kép forrása: JTA