Nem azt kell nézni, ki miben szenved hiányosságot, hanem azt, hogy ki mit tud adni – reagált Netanjahu.

A 18 éves Dániel Defur egész gyermekkorában arról ábrándozott, hogy belép az izraeli hadseregbe. Dániel azonban vak, így ez a vágya elérhetetlennek tűnt.  Végül magát a miniszterelnököt kereste meg, aki megígérte neki, hogy segít megoldást találni a számára. Netánjáhu az Izraeli Védelmi Erők (Cáhál) fogyatékossággal élőket a hadseregbe integráló egységéhez fordult segítségért. Tirán Attia, az egység vezetője örömmel üdvözölte a kezdeményezést: “Rögtön akcióba lendültünk, és Dániellel illetve a hadsereggel egyeztetve megtaláltuk azt a bázist és azt a beosztást, amely a legmegfelelőbb lehet a számára. Dániel az első vak katona, aki részt vesz az integrációs programunkban.” Dánielt végül a légierő egyik bázisára osztották be.

Bevonulása utána Netánjáhu irodájában fogadta a már egyenruhában érkező Dánielt. “A legtöbb társadalomban azt nézik, hogy ki miben szenved hiányosságot. Nekünk olyan társadalmat kell fenntartanunk, ahol az számít, ki mit tud adni.  Benned egy igazi bajnokot látunk.” – mondta a miniszterelnök.

Dániel meglehetősen magányos, nem igazán vannak barátai. Ez ügyben Netánjáhu Facebook oldalának követőihez fordult:  “A ti segítségetekre van szükségem. Adjunk Dánielnek Izrael melegségéből és szeretetéből.” Néhány napon belül Dánielt kétezren jelölték ismerősüknek. Ekkor egy hivatalos oldalt is nyitott, melynek célja, hogy magánytól szenvedő fiataloknak segítsen a barátokra találásban.

Forrás: Jpost