Így tiltakozik az amerikai városvezetés a cég azon döntése ellen, amellyel zsidó lakástulajdonosokat diszkriminált.

Mint már beszámoltunk róla, a népszerű internetes szállásközvetítő vállalat, az Airbnb elhatározta, hogy törli kínálatából a Jehuda és Somron területén működő, zsidó tulajdonban álló szálláshelyeket. A cég bejelentése mögött sokan antiszemitizmust sejtenek, mert más országok vitatott területeit nem helyezték bojkott alá, és az sem zavarja őket, hogy számos szálláshely olyan országban található, ahová nem engednek be izraelieket.

Érdekes módon maga a diszkriminatív eljárás is diszkriminatív módon zajlik: amíg például a Jeruzsálemtől délre fekvő Gus Ecion térségben törölték a zsidó településeken kínált szállásokat, addig a fővárostól keletre minden maradt a régiben, Somronban pedig van, amit töröltek és van, amit nem.

Az Airbnbn eljárása ellen sokan emeltek kifogást, politikusok és különböző zsidó és nem zsidó szervezetek egyaránt. A napokban az amerikai Beverly Hills városi tanácsa döntött úgy, hogy addig nem használják a cég weboldalát, amíg az meg nem szünteti a júdeai és somroni zsidókat sújtó bojkottját.

„Elítéljük az Airbnb eljárását. A lakosságot képviselő városi tanács egyhangúlag elfogadott döntése kifejezi az Izrael melletti kiállásunkat és a gyűlölettel szemben való szembehelyezkedésünket, történjen az bárhol” – mondta Julian Gold, Beverly Hills polgármestere.

„Az Airbnb nem szívesen látott vállalat Beverly Hillsben mindaddig, amíg működését a zsidóellenes kettős mérce jellemzi. A zsidógyűlölet olyan, mint egy betegség. Meg kell próbálnunk másokat is beoltani e ragály ellen, és mindeközben saját magunkat is meg kell védenünk káros hatásaitól” – jelentette ki John Mirisch alpolgármester.

A város tanács határozata így szól:

„Beverly Hills városa nemzetközileg kedvelt turistacélpont, ahová a világ minden tájáról érkeznek látogatók. Az Airbnb széles körben használt szálláskereső szolgáltatás, mely világszerte nagy befolyást gyakorol. Az Aribnb azon döntése, amely alapján eltávolítják a Nyugati Parton lévő zsidó településeken kínált szálláshelyeket, gyűlöletet, előítéletességet, tudatlanságot és képmutatást fejez ki. Az Airbnb e tevékenysége ellentétben áll azokkal az értékekkel, melyeket itt, Beverly Hillsben nagyra becsülünk. A vallási megkülönböztetésnek és előítéletességnek nincs helye a közösségünkben, az országunkban és a világon.

Mindezek alapján Beverly Hills városa ellenzi az Airbnb diszkriminatív döntését, melynek értelmében eltávolítja a Nyugati Part zsidó településeinek szállásajánlatait. Beverly Hills városa felszólítja az Airbnb-t, hogy hagyjon fel az Izraellel szembeni tiszteletlenséggel, és azonnali hatállyal állítsa vissza az eredeti állapotot. Amennyiben az Airbnb tovább folytatja az eljárását, felszólítjuk a világ minden civilizált polgárát, hogy bojkottálja az Airbnb-t mindaddig, amíg az nem hagy fel visszataszító antiszemita tevékenységével.”

zsido.com

Forrás: Arutz7

 

Megszakítás