A Tóra tekercs kézzelfogható példája az Istennel való kapcsolatunknak, a legértékesebb kincsünknek, és az életünk útmutatójának. Ahogy a vers is utal rá: „Most tehát írjátok föl magatoknak ezt az éneket” (Mózes 5 31:19). Ez azt jelenti, hogy minden zsidónak kell írnia egy Tóra tekercset.

A Tóra írása azonban fárasztó folyamat. A 304805 darab betű mindegyikét kézzel kell írni, növényekből készült tintával, lúdtollal egy finoman cserzett állatbőrre, egy képzett írónak.

Ha valaki nem képzett tóraíró (szofér), akkor megrendelheti egy szakembertől, hogy írjon neki egy Tórát. Ha ezt nem engedheti ezt meg magának, akkor van egy másik módja annak hogy teljesítse a micvát. Vásároljon csak egy betűt a Tórában, amit speciálisan neki írnak.

A Lubavicsi Rebbe azt kezdeményezte, hogy mindenki zsidó csatlakozzon egy „kollektív” Tóra tekercs betűjének megvásárlásához, ami kifejezi a vele járó egységünket, illetve áldást, és egészséget hoz az egész zsidó népre. Egy nemzet, egy Tóra, egy Isten.

Ha a Tóra 304805 betűjéből egyetlen darab is hiányzik, akkor az a Tóra nem használható addig, amíg meg nem lett javítva.
Ha valaki megkérdezi Tőled, hogy a Tóra melyik betűje a legfontosabb, akkor erre az a válasz, hogy mindegyik betű fontos!

Képzeljük el a teljes zsidó népet, mint egy Tóra tekercset. Minden ember, kicsi vagy nagy, gazdag vagy szegény, tudós vagy csak egy egyszerű zsidó, egyetlen betű a Tórából.

Ezek szerint mindenki ugyanolyan fontos.

A gyerekek a világ minden pontjáról össze tudnak kapcsolódni egyetlen Tóra tekercsben.

A gyereket a Tóra tisztának és mindenféle bűntől mentesnek tekinti, ezért is szereti Isten annyira a gyerekeket, mert ők még teljesen tiszták és ártatlanok.

Ezért annyira különleges, hogy a gyerekeknek is legyen egy saját betűje a Tórában.

Összekapcsolja a teljes zsidó népet még erősebben, és szorosabban az értékes Tórához, és megmutatja hogy mindannyian fontosak vagyunk egymásnak.

Mindenkinek lehetősége van részt venni ebben a különleges akcióban, főleg ezekben a napokban, amikor nagyobb szükségünk van jobban kapcsolódni az Istenhez, és a spiritualitáshoz.
 
Természetesen lehet bankkártyával fizetni, ahol a fizetés közben be lehet írni teljes zsidó nevet, és az e-mail címet.

A kártyás fizetéskor kérlek Titeket, hogy a megjegyzés rovatba írjátok be a zsidó neveteket, és a pontos címeteket.

Az oklevelek Izraelben készülnek, amit mindenkinek postán fogunk elküldeni a megadott címre.

Az alábbi linken lehet választani az összegekből, van minimális, de természetesen lehet többet is.

 

Gyerekek részére pedig az alábbi linken lehet választani az összegekből: