A zsidó származású milliárdos hat számjegyű összeggel támogatott egy jótékonysági szervezetet, amely hátrányos helyzetű gyermekek álmát igyekszik valóra váltani.

Bár Izrael nem jutott ki az idei vébére, az országban élő gyerekek között így is sokan követik izgatottan az eseményeket. Közülük többen nemrég személyesen is eljuthattak egy-egy meccsre, miután Roman Abramovics, az angol Chelsea csapat tulajdonosa nagy összeggel járult hozzá utazásukhoz.

A brit székhelyű Fulfilling Dreams nevű jótékonysági szervezet évek óta azzal a céllal tevékenykedik, hogy súlyos betegséggel élő gyermekek álmát valóra váltva segítsen nekik eljutni nagyobb futball rendezvényekre. Áldozatos munkájukról Abramovics egyik korábbi menedzserétől és egyben barátjától értesült – írja a The Jewish Telegraphic Agency.

„Nagyon hálásak vagyunk minden felajánlónak, különösen Roman Abramovics úrnak, a nagylelkű adományáért” – nyilatkozott a szervezet vezetője a médiának. „A hónapokig tartó szervezési munkálatok értelmet nyertek, amikor ezeknek a csodálatos gyermekeknek boldogság ült az arcára” – tette hozzá.

A VB-n szerzett tapasztalatairól egy kilenc éves gyermek, Polina Feldma is boldogan számolt be a CNN-nek. „Életem legnagyobb élménye ez. Sosem jártam külföldön korábban és a foci az életem” – mondta a fiatal izgatottan.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Roman Abramovics nemrég izraeli állampolgárságot szerzett, és ezzel ő lett az ország legvagyonosabb embere.

 

zsido.com

Megszakítás