Mindkét zsidó származású politikus felkerült az amerikaiak által leginkább csodált közéleti személyiségek listájára.

Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu mellett Bernie Senders demokrata politikus is felkerült arra a listára, amelyen az amerikai polgárok által leginkább csodált közéleti személyiségek szerepelnek. A Gallup Intézet által készített felmérés szerint a két zsidó származású politikus az előkelő hetedik, illetve kilencedik helyezést érték el 2017-ben – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

A közvéleménykutatásban az első helyen Barack Obama végzett, a másodikon Donald Trump, a harmadikon pedig Ferenc pápa. A telefonos felmérés során összesen 1049 –  18 év feletti – amerikait kérdeztek meg.

A leginkább csodált nők kategóriájában ugyan nem került be zsidó származású személy a top 10-be, de az amerikaiak egy százaléka a Legfelsőbb Bíróságot vezető Ruth Bader Ginsburg-öt jelölte meg, aki a történelemben elsőként került zsidó nőként az intézmény élére. A válaszadók fél százaléka az amerikai elnök lányát, Ivanka Trumpot választotta. Az első helyen Hillary Clinton végzett, akit Michelle Obama és Oprah Winfrey követ.

zsido.com

Kép forrása: JTA